vineri, 23 iunie 2017

O tura in parc cu cercetasii de la Bucharest Boy Scouts Troop 900

Pe 11 iunie 2017 cercetasii traditionali au prezentat Parcul Natural Vacaresti catre Bucharest Boy Scouts Troop 900, membra a Boy Scouts of America (BSA) (Transatlantic Council - under Horizon area), grup care cuprinde cercetasi de mai multe nationalitati.

Cercetasii nostri au prezentat istoricul zonei, demersurile facute de Asociatia PNV pentru declararea zonei ca arie protejata si prim parc natural urban din Romania.
In tura care a urmat am incercat sa identificam impreuna cat mai multe din speciile prezentate la cele 2 module pe care cercetasii traditionali le-au urmat: Herpetologie si Birdwatching.Am vazut impreuna: serpi de casa, broaste raioase si o salamandra. Pe baltile parcului am fost impresionati de pasarile de apa: chirighite cu cuiburi plutitoare, lisite, rate, corcodei. O alta aparitie (la primele ore ale diminetii, chiar inainte de inceperea turei): perechea de ereti de stuf planand / vanand la joasa inaltime. Si multe alte specii comune: cuci, ciori, cotofene, vrabii.

La sfarsitul activitatii noastre, dupa peste 3 ore de mers si popasuri pentru observatie si odihna, ne-am despartit cu promisiunea de a ne intalni si la alte activitati.
Cercetasii nostri le-au oferit colegilor lor de tura 2 carti: "Cercetasii / Scouting for Boys" (editie ingrijita de ACT-RO) si "Pasari din lunca si Delta Dunarii" (co-autor Vlad Cioflec - profesorul nostru de la modulele amintite mai sus) - determinator cu ajutorul caruia am identificat, spre exemplu, corcodelul mare (nemaintalnit pana acum in turele noastre).

Gata Oricand!

cercetasii ACT-RO


vezi si alte ture cu cercetasi si elevi: